Autofinanciering: wat is het en waarom zou je er een afsluiten?

Je wilt een nieuwe auto kopen, maar hebt niet genoeg spaargeld. Dan kun je een auto financieren bij Findio overwegen. Wat is een autofinanciering? Wat is het verschil met een normale lening? Waarom zou je er eentje afsluiten? Hoe sluit je zo'n financiering af? Dat leggen we je in dit artikel allemaal uit.

Wat is het?

Een autofinanciering is een vorm van geld lenen, waarbij je het geleende bedrag gebruikt om een auto te kopen. Eerst je lening berekenen is wel heel belangrijk. Het verschil met een normale lening is dat je bij een autofinanciering het geleende bedrag direct aan de dealer betaalt, in plaats van dat je het uitgeeft aan iets anders. De voordelen van een autofinanciering zijn dat je vaak sneller in bezit bent van de auto (doordat je niet hoeft te wachten tot je spaargeld toegekomen is), en dat je vaak een lagere rente betaalt dan bij een normale lening.

Hoe sluit ik er een af?

Je kunt dit online doen bij financiële instelling, of bij de dealer waar je de auto koopt. Bij de dealer is het vaak wel duurder dan bij een financiële instelling. Het voordeel van het bij de dealer afsluiten is dat je vaak sneller in bezit bent van de auto, aangezien alles in één keer geregeld wordt. In beide gevallen kan je meestal het geleende bedrag direct opnemen, zodat je het meteen aan de autodealer kunt betalen. Let wel: autofinancieringen zijn vaak duurder dan andere vormen van geld lenen, dus wees er zeker van dat je het bedrag terug kan betalen. Bereken ook altijd eerst je lening, zodat je weet wat het totaalbedrag is dat je moet terugbetalen. Dit doe je door de rente te vermenigvuldigen met het geleende bedrag, en daar de maandelijkse aflossing van af te trekken.

Alle voordelen nog even op een rijtje:

– Je bent sneller in bezit van de auto.

– Je betaalt vaak een lagere rente dan bij een normale lening.

– Het is gemakkelijk en snel af te sluiten.

Autofinancieringen zijn dus een snelle en gemakkelijke manier om in bezit te komen van een nieuwe auto, maar let wel op dat je het geleende bedrag terug kan betalen. Bereken altijd goed wat het totaalbedrag is dat je moet terugbetalen, en wees er zeker van dat je dit bedrag binnen de looptijd van de lening kunt afbetalen. Zo voorkom je dat je in financiële problemen komt.

Laat een reactie achter