Hoe kies je de juiste zonnebril?

Een goede zonnebril kan je look onmiddellijk verbeteren, zelfs als je gewoon een spijkerbroek en een t-shirt draagt. De truc is natuurlijk om te weten wat de juiste zonnebril voor jou is. Maar maak je geen zorgen. Het enige wat je moet doen is twee dingen onthouden als je op zoek bent naar een zonnebril. Als eerste wil je een paar vinden dat je gezichtsvorm aanvult. Voor de gemiddelde man is het lastig om de beste mannen zonnebrillen te vinden, vrouwen hebben hier wat minder moeite mee omdat ze zich bewuster zijn van hun gezicht. 

Gezichtsvorm

Je gezichtsvorm bepalen is enorm lastig. De meeste mensen zitten daar ergens tussenin, en daarom heeft het geen zin om te proberen uit te vinden hoe je gezicht gevormd is. Laat het daarom vooral ook lekker achterwege. Vergeet de vormen van een gezicht maar en richt je in plaats daarvan op deze drie dingen: gezichtsbreedte, gezichtslengte en je gelaatstrekken. Zo simpel als dat. Elk gezicht is een combinatie van deze drie factoren. 

Gezichtsbreedte

Veel mensen dragen zonnebrillen die te breed zijn voor hun gezicht, waardoor ze er een beetje als een insect uitzien. Als je een smal gezicht hebt, kun je het beste een smalle bril dragen. Als je je afvraagt of j wel of niet een smal gezicht hebt, pak dan een liniaal. Meet over je gezicht van slaap tot slaap. Ga rechtdoor (zorg dat je niet de contouren van je gezicht aanraakt als je een meetlint gebruikt). Soms kun je de totale breedte van het montuur niet vinden, maar meestal wel de breedte van de glazen en de brug. Kijk hiernaar, teken het eventueel uit op je gezicht en leg het voor je ogen.

Lengte

Als je gezicht ongeveer even breed is als het lang is, heb je een kort gezicht.  Net als bij de breedte van je gezicht, is het belangrijk om een bril te dragen die je gelaatstrekken in evenwicht brengt. Als je een lang gezicht hebt, moet ik een lang montuur dragen, anders lijkt je gezicht nog langer!

Gelaatstrekken

Als mensen het hebben over ronde versus vierkante gezichten, proberen ze eigenlijk de kenmerken van een gezicht te beschrijven, niet de algehele vorm. In plaats van je gezicht als een aparte vorm te zien, kun je het beter zien als bestaande uit een aantal verschillende lijnen en contouren. Je kunt het beste een zonnebril met een vorm tegenovergesteld aan je gelaatstrekken kiezen. Als je ronde gelaatstrekken hebt, kies je dus een hoekig montuur. 

 

Laat een reactie achter