Vakantie in Nederland

Nadenken over de vakantiebestemming is een taak wat elk jaar weer terugkomt en wat zeker niet iedereens favoriete ding om te doen is. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden: waar is de vakantiebestemming, welke accommodaties zijn er, hoe komen de vakantiegangers op de bestemming. Nederland wordt voor veel mensen niet echt gezien als een vakantiebestemming. Maar waarom eigenlijk niet? Hier zijn een aantal redenen om te kien voor een vakantie in Nederland.

Snelle reis

Het eerste voordeel is een duidelijke: het is een snelle reis. Binnen vier uur kan er gereden worden van het uiterste naar het uiterste van Nederland. Dit is heel wat anders dan twee volle dagen in de auto om naar zonnig Italië te rijden. Het rijden naar de uiteindelijke bestemming gaat dus snel, maar ook bezienswaardigheden tijdens de vakantie zelf zullen zich niet ver bevinden.

Omdat het eenvoudig gereden kan worden, is het niet nodig om vliegtickets te kopen en een auto te huren. Voor vele vakanties is dit al een groot deel van het budget. Er zijn dus minder reiskosten en minder dure grappen voor toeristen om in te trappen bij een vakantie in Nederland.

Verrassingen

Nederland lijkt misschien klein en overzichtelijk, maar er zijn veel verrassingen te vinden. Er zijn twaalf prachtige provinciehoofdsteden, 21 nationale parken om te bezoek, veertien Waddeneilanden en talloze stranden die wel een dagje verdienen. Dan wordt er nog niet eens geschreven over de bossen, wateren en duinen. En door het bezoeken van al deze interessante bestemmingen, en meer, komt iemand weer wat te weten over Nederland en haar geschiedenis.

Prachtig land

Wanneer er wordt gedacht aan Nederland, zullen de gedachtes niet snel keren naar de prachtige architectuur of de interessante plekken, zoals ze keren wanneer er wordt gedacht aan landen zoals Italië, Spanje of Griekenland. Maar er zijn zeker mooie gebouwen en toeristische plekken te vinden. Bezoek bijvoorbeeld de Markthal in Rotterdam, het Rijksmuseum in Amsterdam of één van de talloze kerken die Nederland te bieden heeft.

Overnachting

De vakantiehuizen en accommodaties worden steeds groter en luxer. Vele plekken om te overnachten beschikken over een zwembad, restaurants, speeltuinen en andere manieren van entertainment. Er zijn zelfs tiny surf houses en yurts te vinden! Natuurlijk zijn er ook genoeg hotels te bezoeken, zoals de Bilderberg Hotel. Deze zijn te vinden in plekken zoals Overijssel, Limburg en Gelderland.

Overige

Natuurlijk zijn er nog de handigheden dat er geen geld gewisseld hoeft te worden en dat er geen taalbarrières zullen ontstaan. Nederlanders vinden in andere landen is al makkelijk om te doen, maar het zal al helemaal makkelijk worden om nieuwe mensen te ontmoeten in een vakantie in Nederland.

Laat een reactie achter