Voor iedere klus het juiste gereedschap

Wanneer je ZZP'er in de bouw bent, dan weet je hoe belangrijk het is om het juiste gereedschap te gebruiken voor iedere klus. Dit is niet alleen veel veiliger, maar het is ook belangrijk voor het behoud van je gereedschap. Door je gereedschap online te bestellen kun je altijd weer vertrouwen op je materieel en zo iedere klus in een mum van tijd plat krijgen. Heb je de voorkeur voor een bepaald merk? Ben je bijvoorbeeld een Dewalt gereedschap fan? Dan kies je natuurlijk voor dat merk. Je kunt de items online bestellen, maar je bent ook van harte welkom in een van de winkels van Bouwmaat.

Wanneer bestel je gereedschap online en wanneer ga je naar de winkel?

Heb je al ervaring met een bepaald soort materieel, denk dan aan een bepaalde (accu) schroevendraaier? Dan kun je er gewoon voor kiezen om online hetzelfde apparaat nog een keer te bestellen. Maar wil je overstappen naar een ander merk? Dan is het wel zo fijn als je voor je het artikel bestelt het evne kunt vasthouden. Ieder mens is anders en voorkeuren zijn nu eenmaal erg persoonlijk. Vandaar ook dat bij een overstap wordt aangeraden om even naar de winkel te komen. Je weet dan zeker dat je ook met dit nieuwe stuk gereedschap prima uit de voeten kunt.

Hoe zorg je goed voor je materieel?

Je materieel is erg belangrijk om je werk goed te kunnen doen. Het is, vaak, ook niet bepaald goedkoop. Je wilt er dus zo lang mogelijk plezier aan beleven. Het vervangen van materieel voor het eigenlijk tijd is, is gewoon zonde van je geld. Om te beginnen zorg je er daarom voor dat je ieder apparaat goed schoon en droog maakt voor je het gaat opruimen. Check dan ook direct even of de snoeren nog veilig zijn en of je nog voldoende accessoires als bitjes hebt. Ook is het belangrijk om de apparaten allemaal op een toegewezen plaats op te bergen. Zo weet je ook direct of je alles bij je hebt voor een klus.

Zorg ook goed voor jezelf

Je bent ZZP'er en dus ben jij de enige die voor jouw inkomen zorgt. Het is dus uitermate belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Draag dus altijd de beschermingsmiddelen die worden aangeraden, schoenen met verstevigde neuzen, een helm, een veiligheidsbril, handschoenen, noem maar op. Het is echter ook belangrijk dat je je tools alleen gebruikt op de manier waarvoor ze bedoeld zijn.

Laat een reactie achter