Waarom zou je een fietskar kopen?

Je kunt je hond op een hoop verschillende manieren vervoeren. Zo kun je er onder andere voor kiezen om je hond lopend aan de lijn te mee te nemen. Wanneer je een wat grotere afstand af moet leggen is het prettig om met de auto te gaan. Indien je de hond met de auto vervoert, is het verstandig om een hondenhok te gebruiken. Mocht je wat minder ver moeten reizen dan kun je eventueel ook een fietskar gebruiken. Een fietskar kan namelijk aardig wat problemen voorkomen.

 

Nadelen van het laten rennen naast de fiets

Je kunt er als je van plan bent om op de fiets ergens heen te gaan ook voor kiezen om je hond aan de lijn naast je te laten rennen. Dit is echter alleen legaal als de hond niet voor je fiets uit rent. Wanneer dit gebeurt, heb jij namelijk geen controle meer over waar je hond naar toe rent en dan kun je zomaar zelf eens ergens naartoe worden getrokken. Als een hond niet al vanaf jongs af aan heeft geleerd om rustig naast je fiets te blijven lopen is dit erg moeilijk om aan te leren. 

 

Daarnaast is het zo dat honden niet te lang op warm asfalt kunnen blijven lopen. De hitte die het asfalt opneemt en vasthoudt kan tijdens zomerse dagen erg toenemen. Honden hebben gevoelige voetzolen en die wil je natuurlijk niet beschadigen. Verder kan het ook zo zijn dat je hond helemaal niet zo veel beweging nodig heeft. Wanneer je de hond dan achter de fiets aan laat rennen ben je al snel kilometers verder. Dit is voor een hoop honden niet weggelegd. Ten slotte kan het zo zijn dat je hond bang is voor auto’s in het verkeer. Dit is een meer voorkomend probleem en in deze gevallen is een fietskar voor een hond erg aan te raden. De hond kan dan niet zomaar ergens naartoe gaan. Bovendien kan je dankzij een fietskar langere afstanden afleggen met de hond. 

 

Voordeel van een fietskar

Wanneer je ervoor kiest om een fietskar aan te schaffen zullen de hierboven genoemde nadelen wegvallen. Je kunt lekker van het weer genieten met je hond zonder dat je na een bepaalde tijd terug moet. Daarnaast kun je ook als je hond ergens last van heeft de hond laten rusten in de fietskar.

Laat een reactie achter