Wat kan je doen met geld dat je overhebt?

Soms krijg je een erfenis, of een leuk extraatje van je werk en je vraagt je af wat je er het beste mee kan doen. Nu de rente op de spaarrekeningen zo goed als nihil is, zijn er wellicht betere manieren om je geld te bewaren. Wat kan je doen?

Leven verbeteren

Je kan ervoor kiezen om (al dan niet een gedeelte van) het geld te gebruiken om je leven te verbeteren. Zo kan je je huis opknappen. Hoe beter je huis is bijgehouden, hoe meer het waard is bij verkoop. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om die ene reis te maken waar je al zolang naar uitkijkt. Een reis is een herinnering voor het leven en je krijgt er zeker geen spijt van. Misschien heb je wel een andere droom, waarvan je nu denkt: het is nu of nooit. Natuurlijk kan je het ook gebruiken om een gedeelte van je hypotheek af te lossen, zodat je minder rente betaalt.

Beleggen

Natuurlijk kan je je ook gaan verdiepen in de wereld van beleggen. Wie weet heb je geluk en maak je veel winst. Natuurlijk zijn er aan beleggen wel risico’s verbonden. Je kan veel geld winnen, maar ook veel geld verliezen. Leg daarom nooit al je geld in, maar alleen geld dat je kan missen. Begin eerst klein, zodat je goed kan oefenen.

Sparen

Misschien is het niet je doel om je geld te vermeerderen, zoals dat wel is bij beleggen, maar wil je het gewoon op een veilige manier opbergen. In dat geval zou je het nog steeds op een spaarrekening kunnen zetten. Zo weet je zeker dat het op een goede plek staat. Heb je heel erg veel geld over (meer dan € 100.000,-), dan is het verstandig om je geld te spreiden over meerdere rekeningen, zodat je geen negatieve rente ontvangt, voor zover dat van toepassing is.

Omzetten in goud of zilver

Je kan er ook voor kiezen om van het geld goud- of zilverbaren te kopen. Natuurlijk kan het ook in de vorm van zilveren of gouden munten. Het kan een fijn gevoel geven om je geld fysiek te bewaren. Je weet nooit wat er gebeurt in de digitale wereld. Goud en zilver zullen altijd wel in trek blijven bij mensen, omdat er zoveel van te maken is. Wil je ook fysiek goud kopen? Verdiep je dan eens in de mogelijkheden. Natuurlijk kan je ook weer het goud of zilver verkopen op een latere tijd. Over de hele wereld zijn handelaren in edelmetalen te vinden. 

Laat een reactie achter