Word de beste horecabaas

Hoe gaat het met jouw horecazaak? Wat je antwoord ook is, je hebt op dit artikel geklikt, en dus kan alles beter. Wees gerust; elke horecazaak ter wereld kan erop vooruit, en het is alleen maar goed om je verbeterpunten te erkennen. Alleen zo kan je ze verbeteren! Laten we snel gaan kijken hoe jij jouw horecazaak naar het volgende niveau tilt, en hoe je straks die XXLhoreca vrieskast neer kan zetten omdat het eten en drinken niet aan te slepen is. Let’s go!

 

Geen half werk 

 

Voordat we inderdaad die XXLhoreca vrieskast in het winkelmandje gooien en het hele interieur van je zaak veranderen, laten we eerst teruggaan naar de basis. Nog vóór de cocktailkaart en nog voor alle slimme USP-ideeën. Terug naar het grondbeginsel, met één vraag: wat is het idee van jouw horecazaak? Hiermee bedoelen we echt het basisconcept, iets wat je in één zin zou moeten kunnen uitleggen. Het hoeft overigens geen enorm uniek, heel speciaal idee te zijn, maar je moet wél een richting hebben met je zaak, en een duidelijke ook. Of je nu een speciaal-biercafé met een Iers tintje wil runnen, of een themabar met een fantasy of sciencefiction twist, óf een cocktailbar waar het Unique Selling Point gewoon de goede, betaalbare cocktails is—wat je concept ook is, hoe simpel of gecompliceerd ook; je moet het kunnen uitleggen én kunnen navolgen. In je branding en marketing, in je inrichting en in hoe je je klanten behandeld. Oh, en je team. 

 

Kloppend hart 

 

Juist ja, je team! Het meest belangrijke, vitale onderdeel van elke horecazaak. Uiteraard is het concept waar het begint, het gebouw en de inrichting (inclusief die XXLhoreca vrieskast, jawel) waar het verdergaat en de toffe themadrankjes en lekkere cocktails waar je je geld verdiend, maar je team is wat dat allemaal draaiend en in leven houdt. Een gelukkig team maakt het voor zowel de klant als de werknemer een fijnere ervaring om in jouw zaak te zijn. Plus, je wil de mensen die keihard voor je rennen ook gewoon goed behandelen, toch? Goede behandeling in een notendop; goed loon dat op tijd wordt betaald, regelmatige teamvergaderingen waar ook echt naar het personeel geluisterd wordt en het personeel ook steunen in eventuele klantconflicten. 

 

Blijf bij je concept, onderhoudt je financiën én behandel je team goed. Allemaal dingen die jij voor elkaar kan krijgen als goede horecabaas! Succes!

Laat een reactie achter